Oftest stillede spørgsmål fra nye spillere

 

 • Hvad har du, der skyder hårdest?
  • Skudstyrken er IKKE vigtig at kigge på i første omgang. Langt de fleste våben skyder 0,8-1,7 joule ud af boksen. Det er IKKE et kvalitetsstempel, at den skyder hårdt. Alle hardballbane har forskellige grænser for, hvor hårdt din riffel må skyde, og hvilke restriktioner i forhold til sikkerhedsafstand, maks kuglemængde osv.
   Start derimod med at finde ud af hvilken spillertype du er. Det gør du lettest ved at leje udstyr på banen den første gang eller to. Pengene er givet rigtig godt ud, da det hjælper dig med at vælge det rigtige våben første gang.
   99 % af alle våben kan tunes i et eller andet omfang.

 

 • Jeg har set den her riffel til 900 kr – er den god?
  • Buy nice or buy twice. Det er forskelligt, hvad man har af budget. Men uanset, hvad budgteet må være, må du aldrig lade dig “nøjes”, når dit første primærvåben skal vælges.
   Jeg har som baneejer og butiksejer set et uoverskueligt uset antal personer købe en alt for billig riffel første gang. Det personen oplever er, at det:
   Skyder dårligt. Skyder uregelmæssigt. Har mange løse dele. Er skrøbeligt. Går hurtigt i stykker.
   Alt i alt er et ting som gør din oplevelse dårlig. Brug pengene fornuftigt, og spar op, hvis du ikke har pengene lige nu. At købe forkert fra start, vil kun gøre det dyrere på den lange bane.

 

 • Skal jeg købe nyt eller brugt?
  • Som førstegangskøber, vil jeg anbefale dig at købe nyt. Når du køber brugt kan du både risikere at score jackpot eller købe katten i sækken. Problemet her er, at du ingen reklamationsret har. Du ved ikke, hvordan våbnet er blevet håndteret før, kender ikke en evt. fejlhistorik eller lignende.
   Har du derimod et våben og skal bruge en back-up eller en nr.2 riffel som et projekt, så er der mange penge at spare ved at købe brugt. Se fx. på No.1 Hardballs auktioner.

 

 • Hvilken våbentype skal jeg starte ud med?
  • Der er ikke et rigtigt eller forkert svar her. et bedste du kan gøre er, at prøve at tage på en bane og leje udstyr første gang. Du finder i løbet af dagen din rolle på banen. Min personlige erfaring siger mig også, at man sjældent lærer det den første dag – eller de første 5. De fleste vil også senere prøve andre våbentyper af.
   Men en meget typisk fejl jeg ser er, at man køber en sniperriffel, pumpgun eller lignende første gang, og har en idé om, at det fungerer som på spil eller film.
   Forskellen er, at i hardball tæller alle skud ens, uanset hvad du rammes af. Det er også en utrolig stor kunst at være en god sniper. Det tager tid og kræver, at man har et særligt flair for lige netop den rolle.
   Jeg vil til hver en tid anbefale et automatisk elektrisk gevær at starte med. Den giver dig et utal af muligheder, og begrænser dig ikke til én spillertype. Du kan med denne indgå i langt de fleste grupper, og er ikke begrænset i de gamemodes du bliver udsat for på banerne.

 

 • Jeg har X antal kroner at bruge for. Hvordan skal jeg fordele dem ud?
  • Først og fremmest skal du bruge pengene på det, som du ikke kan undvære; primærvåbnet. Uanset hvad dit primærvåben end må være, så er det her du kan begå de største og dyreste fejl.
   Et godt primærtvåben er noget du kan bygge videre på, men som samtidig ikke begrænser dig og volder dig problemer. Tøj, vest, sigter, lyddæmpere osv kan du ALTID tilkøbe. Brug pengene fornuftigt og få dig en ordenlig base at bygge videre på.

 

 • Hvad koster det “at komme i gang”?
  • Det er meget individuelt fra person til person. Det er meget afhængigt af dit ambitionsniveau og opsparing.
   Du kan komme fornuftigt i gang for lidt under 2.500 kr. Det inkluderer riffel, et godt batteri med lader, korrekt ansigtsbeskyttelse og kugler.
   Spørg altid for et godt råd inden for dit budget. Så finder vi sammen det rette match til dig 🙂